Comenius Partner

COMENIUS PARTNER:Το σχολείο μας συμμετείχε τη διετία 2013-2015 σε ευρωπαϊκή σύμπραξη σχολείων μαζί με σχολεία από άλλες επτά χώρες

16 Μαρ 2016

Εκδήλωση για γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Θερμαϊκού σε συνεργασία με το Παρατηρητήριο της Σχολικής Βίας της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Ανατολικής Θεσ/νίκης, διοργανώνει σειρά διαλέξεων/συζητήσεων για την πρόληψη της σχολικής βίας, οι οποίες απευθύνονται στους γονείς των μαθητών.
Σκοπός των συναντήσεων αυτών είναι η συνειδητοποίηση της σημασίας του γονεϊκού ρόλου, η ανάπτυξη εμπιστοσύνης και συνεργασίας οικογένειας – σχολείου, η απόκτηση γνώσεων και η ανταλλαγή απόψεων.
Στην Δημοτική Ενότητα Επανομής η εν λόγω διάλεξη/συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016, στο Δημοτικό Θέατρο Επανομής και ώρα 18:00 – 20:00 και θα λειτουργήσει ως προπομπός του συνεδρίου κατά της ενδοσχολικής βίας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.Ε. & Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας και περιλαμβάνει δύο εισηγήσεις:
            Ο τίτλος της πρώτης εισήγησης είναι: «Ο ρόλος των γονιών στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη του παιδιού». Το πλαίσιο αναφέρεται στα κάτωθι: Γονεϊκός ρόλος, σημασία, πρότυπα, αξίες, συναισθηματική υγεία (χαρακτηριστικά), όρια,  έλεγχος των συμπεριφορών (π.χ. υπεύθυνες στάσεις, αντιδράσεις, θεάματα…), ενδοοικογενειακή βία (μορφές). Εισηγητής: Νταφούλης Βαϊος, παιδιοψυχίατρος, Διευθυντής Π/Ψ Κλινικής Ιπποκρατείου.
            Ο  τίτλος της δεύτερης εισήγησης είναι: «Διαμόρφωση σχέσης γονέων – σχολείου και οι επιδράσεις στην προσωπικότητα του παιδιού». Το πλαίσιο αναφέρεται στα κάτωθι: Διαμόρφωση σχέσης σχολείου – οικογένειας, πληροφόρηση, συνεργασία στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, κοινές δράσεις μεταξύ γονέων, επικοινωνία δασκάλων-γονέων, αλλαγές στάσεων, προσέγγιση στα θέματα συγκρούσεων (θύτες, θύματα, παρατηρητές). Εισηγήτρια: Μπατγίδου Αικατερίνη, Δασκάλα – ΚΕΔΔΥ Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Οι εισηγήσεις θα έχουν διάρκεια 20 έως 25 λεπτά η κάθε μία και θα ακολουθεί διευρυμένη συζήτηση με όλους τους συμμετέχοντες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: